086 77 24 62;  0889 44 11 16;      lubabriz@abv.bg      lubabriz      Вход
Почивен Дом - Сребърна

Почивен Дом - Сребърна

Почивен Дом - Сребърна

Почивен Дом - Сребърна

Почивен Дом - Сребърна

Почивен Дом - Сребърна

Почивен Дом - Сребърна

Почивен Дом - Сребърна

Почивен Дом - Сребърна

Почивен Дом - Сребърна

Почивен Дом - Сребърна

Почивен Дом - Сребърна

05 юни 2014 Какво не знаем
Какво не знаем

Последните 10 години стъклото навлиза все повече в интериора на дома ни. Но какво знаем и какво не знаем за стъклените врати?

Това, коети повечето от нас са виждали са стъклените врати на магазини и холната врата, която е съчетание от дърво и стъкло. Но освен това интериорните врати могат да имат много богато разнообразие. Днес  почти всяка ваша идея може да бъде осъществена благодарение на развитите технологии.

Интериорните стъклени врати, в съчетание или не с дърво, могат да бъдат освен от обикновено безцветно стъкло, така и от орнаментно стъкло. Гамата на орнаментните стъкла е доста богата, трябва само да напишете орнаментни стъкло или да попитате фирма, която се занимава с обработка на стъкла или дизайнерска фирма.

Ако изберете обикновено стъкло за вашата интериорна врата може да го матирате в някаква форма. А едно от най-новите модни течения в интериорния дизайн е врата от огледало в дървена рамка с флорални и животински елементи, които са матирани. Огледалата от своя страна могат да бъдат както обикновеното, познато ви огледало, така и с някакъв оттенък – бронзе, син или с ефект на застаряло огледало. Този стил придава повече готическа атмосфера на апартамента ви.

Ако пък искате нещо по-модерно и нестандартно, то тогава ламинираното стъкло е перфектния избор за вашите интериорни врати. Ламинирането е термичен процес, който слепва две стъкла като между тях се слага орнаментен или цветен слой. Това дава неограничена свобода на вашата фантазия, защото слоят между фолиото може да е както някакъв вид принт така и дърво, текстил, хербаризирани растения и много други. Това позволява вратата към кухнята и трапезарията да представлява уголемена картина зеленчуци или вратата към всекидневната да бъде прозрачно стъкло с втъкани стръкове висока трева. Това ще придаде на пространството около всекидневната една фирност и по-голям обем, тъй като вратата ще пропуска светлината.  А ако банята и тоалетната ви са в едно помещение можете да отделите ваната или душа от тоалетната с плъзгаща стъклена врата, която също може да бъде от орнаметно стъкло или пък матирана.

Това, което трябва да знаете, ако решите интериорните ви вртаи да бъдат от стъкло е, че стъклото може да се закалява. Процеса на закаляване е последният и окончателен, тъй като след него не можете повече да обработвате стъклото – да го режете, кантирате, фасетирате или ламинирате и матирате. Закаляването се прави не за да е по-яко стъклото, а за да не реже в случай, че се счупи. Счупеното закалено стъкло не може да ви пореже, защото се начупва по специален начин.

Почивен дом Сребърна

Публикации по месеци :